Groep 'Bewuster omgaan met geboorte'

 

Maandelijks (behalve tijdens de schoolvakanties) gaan we gedurende 3 uur met maximaal 6 tochtgenoten in de Waterlelie op tocht om bewuster om te gaan met geboorte.

Zwangere ouders, maar ook ouders van jonge kinderen, grootouders en perinatale zorgverleners zijn welkom!

 

We starten telkens met een korte meditatie.

Daarna wisselen we onze ervaringen van de voorbije tijd met elkaar uit, waardoor we van elkaar leren en elkaar sponsoren.

 

In functie van de actuele thema's die hieruit naar voor komen, begeleid ik ervaringsoefeningen.

Tijdens de oefeningen kan je via je zintuigen informatie uit je intuïtie ontvangen vanuit jouw waarneming, maar ook vanuit de waarneming van de andere(n) en als observator.

Het is helemaal oké wat je ook ervaart, want niets ervaar je zomaar.

Verschillende tools komen tijdens de oefeningen aan bod, welke je op je levenspad dagelijks verder kan integreren.

 

De oefeningen kunnen o.a. gaan over het opladen van onze batterijen, leren omgaan met onze emoties (o.a. angsten die vaak gepaard gaan met een zwangerschap, arbeid, bevalling en post partum) en verruimen van ons bewustzijn vanuit de verbinding met onze innerlijke bron.

 

Zo kunnen we o.a. de relatie tussen ouders, foetus/pasgeborene en andere kinderen verkennen en tips ontvangen van hoe we hier verder mee om kunnen gaan..

 

Ook de groeitypologie van het Enneagram kan aan bod komen om bewuster te worden van onze sterktes, groeipunten en stressreacties, maar ook van die van andere gezinsleden waardoor er gemakkelijker begrip kan groeien voor hun groeiproces.

 

Tochtgenoten kunnen ook hun eigen levensdroom en andere dromen (o.a. van tijdens de perinatale periode) verder exploreren.

 

Na elke oefening delen we kort onze ervaringen met elkaar.

 

Via de uitwisselingen en ervaringsoefeningen ervaren we terug meer energie en verbinding met onze innerlijke liefdevolle bron en ontstaan er nieuwe inzichten zodat we  in ons dagelijkse leven steeds meer groeien in het (groot)ouder zijn vanuit wie we werkelijk zijn.

 

Er kan ook een tocht in het Bois d'Hubermont (te voet vanuit de Waterlelie) of in de tuin van de Waterlelie doorgaan.

 

Per tocht betaal je 30€.

Het concrete moment is afhankelijk van wanneer het voor de tochtgenoten het beste past.

Voor meer info of om je in te schrijven, kan je contact met mij opnemen.

 

0497 41 10 41 

BTW 0819.136.492

waterlelietw@gmail.com