Griet Deblauwe

 

Ik ben geboren in 1971 en studeerde af als verpleegkundige, vroedvrouw, licentiaat en geaggregeerde in de medisch-sociale wetenschappen. Bijkomend volgde ik de opleidingen psycho-energetisch master leader, reiki master, palliatieve zorg en kwaliteitscoördinator in de welzijns- en gezondheidssector.

 

Met hart en ziel heb ik heel wat ervaring opgedaan als docent vroedkunde en als lesgever intuïtieve ontwikkeling (Timotheus), maar ook in verschillende disciplines van de gezondheidszorg, zoals de palliatieve zorg, de psychiatrie, de wereld van kinderen, ouderen en mensen met dementie.

 

Als vroedvrouw ontdekte ik o.a. dat elk kind vanaf de geboorte anders reageert en ze tijdens de eerste levensjaren nog veel contact hebben met wie ze in essentie zijn. Als we met hen gelijkwaardig omgaan dan kunnen ook wij heel wat van hen leren. Het begin van het leven lijkt niet echt het begin te zijn.

 

Het wekte mijn nieuwsgierigheid naar het einde van het leven. In de palliatieve zorg merkte ik o.a. dat de angst en onrust van heel wat mensen plots verdween omdat ze ervaarden dat de dood niet het einde is en ze de overtocht ook niet alleen hoeven te maken. Het stervensproces lijkt op een arbeid en het is precies alsof we opnieuw geboren worden.

 

Ik vroeg me af wat ik dan eigenlijk op de aarde kwam doen en werd ook regelmatig uitgedaagd om in mijn eigen kracht te blijven staan. Ik volgde reiki, intuïtieve ontwikkeling en psycho-energetica. Mijn energie begon terug meer te stromen en mijn bewustzijn werd ruimer. Zo leerde ik o.a. bewuster doorheen mijn emoties ademen, waardoor ik me steeds verder bevrijd van hetgeen ik meedraag vanuit vorige ervaringen. 

 

Stap voor stap laat ik meer controle (linker hersenhelft, ratio, doen, Yang) los, vertrouw terug meer op mijn intuïtie (rechter hersenhelft, creativiteit, 'zijn', Yin) en ervaar terug meer contact met wie ik in essentie ben. Ik ontdek steeds meer dat ik mijn ruimte mag en kan innemen om in het dagelijkse leven te zijn wie ik werkelijk ben. De liefde die ik in mezelf in verbinding met het oneindig liefdevolle levensweb voel stromen ondersteunt me hierbij. Het is precies alsof ik opnieuw in mezelf geboren word.

 

Hoe langer hoe meer word ik me o.a. ook bewust dat we een onderdeel van de natuur zijn en ervaar steeds meer hoe alles met elkaar verbonden is. Dit leidt tot een hele transformatie in mijn dagelijks leven, waardoor ik duurzamer en ecologischer leef en in deze drukke wereld mijn levensritme probeer te volgen. Ik heb veel meer respect voor de natuur en geniet ervan om zaadjes te zaaien (letterlijk en figuurlijk), deze met liefde te verzorgen en te oogsten.

 

Samen met anderen ervaar ik dat het een groeiproces is, waarin we ontdekken dat we onze werkelijkheid zelf creëren en iedereen uniek is. Met de talenten van allen kunnen we op de aarde samen sterk zijn, ook met de natuur en degenen die aan de andere zijde zijn.

 

Mijn hart staat open om mensen op hun levensweg mee te begeleiden om ook helderder hun innerlijke waarheid te voelen en ernaar te leven. Vandaar dat ik sinds 2009 de Waterlelie heb laten geboren worden ... 

 

Ik ben al degenen die me sponsorden, maar ook de mensen die me uitdaagden van harte dankbaar, want ook zonder deze uitdagingen zou ik de liefdevolle innerlijke bron die met het oneindig liefdevolle levensweb verbonden is niet teruggevonden hebben.

 

 

0497 41 10 41 

BTW 0819.136.492

waterlelietw@gmail.com